Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще си купувам 156-ца...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ще си купувам 156-ца...

Здравейте на всички,
    Безкрайно много време търсих кола, която да си позная още от пръв поглед. Затова предполагам, че няма да ви учуди, колата, която си избрах за моя бъдеща, а именно 156-цата. Просто в момента, в който седнах зад волана на една такава хубавица, и все едно съм бил цял живот там. Красота, удобство, дизайн, мощ са само част от нещата, които светоусещаш моментално, потопил се в тази магия. Естествено, за да взема окончателното решение трябваше да се харесаме и на жена ми. Предполагам няма да ви учуди и факта, че жена ми също полудя по италианката...Та така - решението бе взето След като обиколих тукашните буклуци (горубляне/софия - да ме прощават ама да си навр...т бръкмите в г....а), които били супер, ама немали сервизни книжки, карали ги били само лекарки и баби, па като резервна кола в гаража били седели, абе супер коли. А то като ги погледнеш......то салоните кочини, удряни оттук, оттам, светят им датчици за AIRB-ци ABS-и.....мазало - коледна елха. Бе тея хора луди ли са бе....Мани, нема значение. Та накрая се сетих за един познат дето събира поръчки, отива на 10-на дена до Германия (Южна) и докарва некви коли, които са с цялата си документация, слънца.....Човек с традиции, дето се вика (от 94-та се занимава с тея неща и работи само с препоръки, без обяви, без лъжи). Та обадих му се, видехме се и си поръчах мечтаната количка Та сега докато си я чакам реших да ви поразпитам, като бъдещ колега алфаджия, доволни ли сте от вашите колички, кви са най-честите им проблеми и има ли сериозни такива, скъпа ли е много поддръжката, колко излизат каскота, граждански и т.н. Все още не знам кво ше е точно двигателчето, но ше е едно от 3-те бензинки - 1.6/1.8/2.0 TS. Квото се намери читаво.

Благодаря ви предварително!
    Alfa Romeo 156 2.0TS '98 - произведена, '99-'06 - 1-ви собственик
    Alfa Romeo 145 1.6TS 11.2000 - на жената

колега всичко е до късмета, на какъв автомобил ще попаднеш, аз имам вече трета алфа и до този момент съм изключително доволен от първите две, на този етап 156 е супер, наистина е като самолет, нищо общо няма с 33 и 146, само подръжката и е по скъпа от тия две съдейки от форума, купил съм на моята ролки, ремък и термостат, които са по скъпи от другите. застраховката е от 130-150 лева го за година
    алфа ромео 156 т.с. 1.8

Comment

Първоначално публикувано от Андрей
      колега всичко е до късмета, на какъв автомобил ще попаднеш, аз имам вече трета алфа и до този момент съм изключително доволен от първите две, на този етап 156 е супер, наистина е като самолет, нищо общо няма с 33 и 146, само подръжката и е по скъпа от тия две съдейки от форума, купил съм на моята ролки, ремък и термостат, които са по скъпи от другите. застраховката е от 130-150 лева го за година
      Благодаря колега
      Някой друг?

Comment

интересно!
        аз утре ще ходя по Горуб. и другите гробници, но ако на истина няма нищо свестно, ще се обърна и аз към един познат който внася.
        Неделя заминава та дано успея!
        Alfa Romeo '99 1.6 - Now
        Mercedes W124 E260 '90 - Then

Comment

Ако трябва да е от 1.6, 1.8 и 2.0....при всички положения гледай да е 2.0...най малко харчи и най-добре върви
          sigpic
          Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
          " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
          "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Сега си дадох мнението на sto_be ,който имаше същата тема.Прочети го ,за да не се повтарям.
            Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
            Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от shto_be
              интересно!
              аз утре ще ходя по Горуб. и другите гробници, но ако на истина няма нищо свестно, ще се обърна и аз към един познат който внася.
              Неделя заминава та дано успея!
              гледай добре, защото един приятел казва за колите на горубляне-" като магистралките са - отвън лъснати, облечени и парфюмирани, а иначе скъсани от каране"
              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

Най-запазената кола, която съм взимал беше точно от горубляне
                '05 166 V6
                '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Външно - да лъснати са ,но да я караш не повече от 200м ,че ....Ама то и кой ли ще ти даде повече.А за каране по диагностики да неговорим....
                  Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                  Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от KGB
                    Ако трябва да е от 1.6, 1.8 и 2.0....при всички положения гледай да е 2.0...най малко харчи и най-добре върви
                    Ей тва малко не мога да го разбера - тука четох, че 1.6 бил най-балансиран и по книжка давал най-малък разход? Кое е верно сега

Comment

Първоначално публикувано от radop
                      Ей тва малко не мога да го разбера - тука четох, че 1.6 бил най-балансиран и по книжка давал най-малък разход? Кое е верно сега
                      И в какво се изразява по-добрия баланс на 1.6? И трите мотора са абсолютно еднакви по отношение на механиката ...

Comment

и аз се пазех от 2.0 на като гледам май ще трябва да им обърна внимание...просто след Мерцедес 124 2.6 имам страх от към темата за раздод

Днес ходих по разни автокъщи на бул. Тодор Александров и честно да ви кажа си харесах само една и тя беше 2.0!
                        На Горуб. така и не отидох след това което прочетох. Евентуално утре може!

Ходих и по 2 обяви и харесах една 1.6 98г. кара я гаджето на някъв италианец....доста ми допадна и искам да питам къде мога да я закарам за оглед (ходова част или диагностика).....при Бобо може би?

Утре ще гледам и една 146ца....въпреки че не са ми на сърцето колкото 156ците!
                        Alfa Romeo '99 1.6 - Now
                        Mercedes W124 E260 '90 - Then

Comment

Аз пък мисля, че най-добрият вариант от трите е 1.8 за кола на старо, защото 2.0 просто е най-мощният двг. от 4цилиндровите(неакцизните) мотори. Затова и на него му се носи славата на по-проблемен двг. в сравнение с 1.8, въпреки че едва ли има сериозна механична разлика, която някой да посочи като слабо място. Просто при 2.0 има много по-голям шанс да е каран от рейсър, който да му е взел здравето отколкото при 1.6
                          2014: Deutschland über alles

Comment

Разликата между 1,8 и 2,0 е има няма 200 кубика.Защото официално 2 литровие е 1970 кубика по книжка и 10 -11 конски сили в повече от 1,8.А кой как го карал и прочее са локуми, тоест гадаене.
                            Защото тия дето ръчкат може да си вземат и двулитров от другите по-леки модели на Алфа, а не точно 156. Не знам къде се продават малко караните, на 20 хиляди км , но знам сумати народ изпищял от познати, дето вкарват "супер коли" без пари, щото те взимали само готините и много разбирали, а тия от Горубляне пък правили точно обратното. На Горубляне, като голяма автоборса има всякакви коли и обикновено няма никакъв проблем с диагностиката, а ако има я подминаваш.
                            Много хора, и специалисти и неспециалисти подчертават че много добрия разход на гориво, качество и динамика са плюсовете на 2,0 двигател.
                            Иначе колкото хора, толкова мнения.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Working...
                            X